Tejespite:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 l zsírosabb tej
- 1 csipet só
- vaj (a tepsi kikenéséhez)
- baracklekvár
- A tojásokat, a sót és a cukrot jó habosra kikeverjük.
- Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet és csomómentesen elkeverjük. Tulajdonképpen a palacsintatésztához hasonló tésztát készítünk (amibe én nem szoktam cukrot tenni, de ebbe kell).
- Vastagon kivajazott tepsibe öntjük a tésztát (én a gáztepsit használtam) és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, majd a következő félórában 180 fokon, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Fontos, hogy ne legyen a tészta túl magas ( csak kb. 1-2 cm), mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe. Ha túlzottan pirul a teteje sütés közben, fedjük le fóliával vagy sütőpapírral és úgy folytassuk a sütést. (Ha felpúposodik sütés közben, nem kell megijedni, nem fogja befolyásolni a végeredményt.)
- Baracklekvárral tálaljuk.