Tejespite:


  • tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 l zsírosabb tej
  • 1 csipet só
  • vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • baracklekvár
  1. A tojásokat, a sót és a cukrot jó habosra kikeverjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet és csomómentesen elkeverjük. Tulajdonképpen a palacsintatésztához hasonló tésztát készítünk (amibe én nem szoktam cukrot tenni, de ebbe kell).
  3. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük a tésztát (én a gáztepsit használtam)  és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, majd a következő félórában 180 fokon, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Fontos, hogy ne legyen a tészta túl magas ( csak kb. 1-2 cm), mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe. Ha túlzottan pirul a teteje sütés közben, fedjük le fóliával vagy sütőpapírral és úgy folytassuk a sütést. (Ha felpúposodik sütés közben, nem kell megijedni, nem fogja befolyásolni a végeredményt.)
  4. Baracklekvárral tálaljuk.