PAVLOVA TORTA:
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
1 evőkanál borecet
2 kávéskanál kukoricakeményítő
néhány csepp folyékony vaníliakivonat
A tetejére:tejszínhab valamint bármilyen fanyar gyümölcs (eredetileg Passio gyümölcs)
Egy nagyobb tálban habbá verjük a tojásfehérjéket(előtte a tálat 1citrommal "kitörölgetjük":ezzel zsírtalanítjuk és a habnak is jót tesz..).Hozzáadjuk a cukrot,a borecetet,és a kukoricakeményítőt.Majd a vaníliakivonatot is belecsepegtetjük.
Óvatosan összeforgatjuk!
Sütőpapírra kört rajzolunk(közepes tortaforma alja),majd erre halmozzuk az elkészült krémet,szépen lesimítva nagyjából tortaformává formázzuk...
Először 180 C-on sütjük,aztán pedig 150C-re csökkentjük a hőmérsékletet.Amikor elkészült,bent hagyjuk a sütőben(fokozatosan kell kihűlnie)!
20-30perc a sütési idő!
Tálalása:megfordítva(az alja lesz a teteje)
tejszínhabot halmozunk rá,arra pedig gyümölcsöt....