Hozzávalók
250 ml vodka400 ml tejszín (egy része lehet alacsonyabb zsírtartalmú főző vagy kávétejszín)
200-250 g étcsokoládé (magasabb kakaótartalmú)
legalább 3 rúd fahéj
3 teáskanál egész szegfűszeg
Vagy ízlés szerint más fűszerek: pl. vanília, csillagánizs
200 g cukor
Elkészítés
200 ml vízből, a 200 g cukorból és a fűszerekből főzünk egy fűszeres cukorszirupot, jó pár percig főzve fedő alatt, hogy a fűszerek íze minél jobban kioldódjon.Egy éjszakát hagyjuk így állni a fűszerekkel.
A tejszínt felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét.
Ezt is kihűtjük kissé, majd a tejszínes csokit, az átszűrt, fűszeres cukorszirupot, valamint a vodkát összeturmixoljuk egy botmixerrel.
Üvegekbe töltjük, majd hűtőbe tesszük, hogy még jobban összeérjenek az ízek.
http://www.gasztrotipp.hu/2010/12/fuszeres-csokoladelikor-fahejjal-es-szegfuszeggel/