Az alaphoz:
- 3 dl tej
- 5 dkg kukoricadara
- 40 dkg cukrozott sűrített tej
- 3 tojás
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 80 ml tej
- 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 8 dkg cukor
- 8 dkg étcsokoládé
- 3 ek kókuszreszelék
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésen).
- Egy nagy tálban kézi habverővel összekeverjük a tejet a kukoricadarával, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd pedig a tojásokat, a tejszínt és a kókuszreszeléket.
- 24 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát.
- Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
- A tortaformát kivesszük a vizes tepsiből és ha már kihűlt, levesszük az oldalát (előtte fogpiszkálóval vékonyan körbehúzhatjuk, így biztos szép marad az oldala is levételkor), vágódeszkára átborítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és a deszka segítségével tálra fordítjuk vissza.
- Apró darabokra tördeljük az étcsokit.
- Teflonedényben összemelegítjük a mázhoz a tejet és a kakóport.
- Hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan kevergetjük, míg fel nem olvad (de ne forrjon!), végül a csokidarabokat adjuk az öntethez.
- A mázat míg forró, a kókuszos alapra öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
- Legalább 4-5 órára, de legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.