Crepe Suzette:


Hozzávalók 4 személyre:
Palacsintatészta
40 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
3 dl víz
(fakultatív: reszelt narancshéj, kis cukor, 1-2 ek narancslikőr)

Narancsmártás:
1 narancs héja
2 narancs leve
3 ek Grand Marnier vagy Cointreau a klasszikus francia recept szerint, de lehet helyette valamilyen illatos likőr, konyak
8 dkg kristálycukor
10 dkg vaj

Elkészítjük a palacsintatésztát és kisütjük a palacsintákat.
A mártáshoz kissé karamellizáljuk a cukrot, hozzáadunk a 1-2 kanál narancslevet, hogy feloldódjon a karamell. Hozzákeverjük a többi narancslét, a likőrt és vajat. Ha besűrűsödött a mártás, belehelyezzük a négyrét hajtogatott paéacsintákat, 1-2 percig melegítjük, amíg a mártás forrni kezd. Tányérra tesszük és azonnal fogyasztjuk.