Krémsajtos brownie:


  • 125 g étcsokoládé (min. 65 %-os kakaótartalmú)
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 75 g finomliszt
  • csipet só
  • 200 g krémsajt (pl. Philadelphia)

  1. A vajat az étcsokival vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt vajas csokit.
  3. A sót és a lisztet is beleöntve simára keverjük a tésztát.
  4. A massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) öntjük, beborítjuk a vékony szeletekre vágott sajttal és rásimítjuk a maradék tésztát úgy, hogy teljesen elfedje a sajtszeleteket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (légkeverésen) kb. 17 percre. Közben folyamatosan ellenőrizzük, akkor jó, amikor a teteje már megszilárdul, a belseje pedig puha és nedves marad.