- 50 dkg túró
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- só
- frissen őrölt bors
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- Kockára vágom a hagymát.
- Tálban villával összetöröm a túrót, a tál egyik felébe húzom.
- Kis lábaskában bő olajat melegítek.
- Megsütöm benne a hagymát.
- Lyukas kanállal (szűrőkanállal/ habozókanál) a túró mellé szedem a megsült hagymát, az olajat félrehúzom a lángról.
- Megvárom, amíg kihűl a hagyma.
- A tálba ütök két tojást.
- Só, bors, és annyi zsemlemorzsa, hogy gyúrható legyen.
- Zsemlemorzsával borított deszkán centi vastagságságúra lapítom, vizespohár sima fenekével lepaskolom.
- A vékony falú vizespohár karimáját zsemlemorzsába mártva pogácsákat szaggatok.
- Zsemlemorzsába hempergetve ugyanabban az olajban lassan pirosra sütöm.
Dúsíthatjuk fokhagymával ,olivabogyóval vagy épp pírított dióval.