Hozzávalók:
- 0,5 kg darált marhahús
- 2 szelet kenyér
- 2 ek tej
- 1 hagyma
- 3 ek. petrezselyem
- 3 ek. bazsalikom
- 1 ek. kakukkfű
- ( lehetőség szerint a fűszerek legyenek frissek)
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só bors olívaolaj
Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk vizes kézzel majd forró olívaolajba aranybarnára sütjük
Ízlés szerint szószt készíthetünk :
A megmaradt olajba 2 fej apróra vágott hagymát pirítunk majd megszórjuk egy ek liszttel .Felöntjük 2 dl alaplével (lehet húsleveskockából is) és 2 dl vörösborral és 15 percig főzzük.A végén fél evőkanálnyi mézet és frissen őrölt színes borsot adunk hozzá .
Burgonyapürével vagy szalmakrumplival tálaljuk.