Matcha torta mascarpone krémmel:


Hozzávalók :

  • 6 tojás,
  • 200 gr. cukor,
  • 200 gr. liszt, 
  • 4 teáskanál őrölt zöld tea ,Matcha
  • egy zacskó vaníliás cukor
Krémhez:
  • 500 gr. mascarpone, 
  • 100 gr. porcukor,
  • 100 gr. tejszín, 
  • 20 gr. cukrozatlan kakaópor (ha lehet holland)
Mázoláshoz:2dl víz 120gr cukor

A tojásokat külön választjuk .A fehérjéket félig kemény habbá verjük  majd a cukor hozzáadásával verjük amíg kész nem lesz.Óvatosan hozzáforgatjuk a vaníliás cukros lisztet.
Kerek 22cm es vajazott lisztezett formában 180 fokon kb.30 perc alatt készre sütjük.
Rácson kihűtjük(Kis idő elteltével érdemes konyharuhát rátenni ,nehogy kiszáradjon)
A vizet a cukorral elkeverjük majd megkenjük vele a tortalapunkat.

A krémhez a tejszínt felverjük beleforgatjuk a mascarponét és a porcukrot.A tortát kettévágjuk,alsó felét a krém bő felével megkenjük majd rátesszük a tetejét .A maradék krémet egyenletesen tortára simítjuk.A tetején a spatula segítségével csúcsokat húzunk.
Kakaóporral hintjük 20 percig dermedni hagyjuk. 

Tetszés szerint a krémet kandírozott naranccsal is dúsíthatjuk :)