Hozzávalók :
- 6 tojás,
- 200 gr. cukor,
- 200 gr. liszt,
- 4 teáskanál őrölt zöld tea ,Matcha
- egy zacskó vaníliás cukor
Krémhez:
- 500 gr. mascarpone,
- 100 gr. porcukor,
- 100 gr. tejszín,
- 20 gr. cukrozatlan kakaópor (ha lehet holland)
Mázoláshoz:2dl víz 120gr cukor
A tojásokat külön választjuk .A fehérjéket félig kemény habbá verjük majd a cukor hozzáadásával verjük amíg kész nem lesz.Óvatosan hozzáforgatjuk a vaníliás cukros lisztet.
Kerek 22cm es vajazott lisztezett formában 180 fokon kb.30 perc alatt készre sütjük.
Rácson kihűtjük(Kis idő elteltével érdemes konyharuhát rátenni ,nehogy kiszáradjon)
A vizet a cukorral elkeverjük majd megkenjük vele a tortalapunkat.
A krémhez a tejszínt felverjük beleforgatjuk a mascarponét és a porcukrot.A tortát kettévágjuk,alsó felét a krém bő felével megkenjük majd rátesszük a tetejét .A maradék krémet egyenletesen tortára simítjuk.A tetején a spatula segítségével csúcsokat húzunk.
Kakaóporral hintjük 20 percig dermedni hagyjuk.
Tetszés szerint a krémet kandírozott naranccsal is dúsíthatjuk :)